Hunddagis, pensionat, butik, trim & hundkurser på Öster i Örebro

 

 

Privatträning: 

Pris: 595:-/h.

Paketpris vid bokning av 3 timmar: 1595:- (normalpris 1785:-)

Paketpris vid bokning av 5 timmar: 2595:- (normalpris 2975:-)

För privatträning passar moment inom vardagslydnad och aktivering samt mindre uttalade beteendeutmaningar inom ett begränsat område.

Beteendeutredning Djupgående rådgivning vid problembeteenden (intervju, analys, träningsplan + stöttning via mail mellan träffarna) 3 träffar på sammanlagt ca 4 timmar: 1995:- (delas tiden och kostnaden upp är priset 2380:-)

Se mer information i nedanstående beskrivning av Beteendeutredning

Kortkonsultation: Vill du ha råd kring ett problem i vardagen med din hund? Då finns möjligheten att per telefon/videosamtal få hjälp av vår Hundpsykolog. Samtalet är ca 45 minuter. (Inkl rådgivning, enklare analys, enklare träningsplan) 595:-

 

Beteendeutredning

Jag som är Hundpsykolog heter Therese Svanbäck

Verkar din hund ha det jobbigt och har det uppstått ett problem i ert gemensamma liv? Har hunden ett beteende som börjar bli ett problem? Då är detta något för er. Ett problembeteende bottnar ofta i någon slags obalans och visar att hunden inte är helt tillfreds. Att göra något åt ett problematiskt beteende är att hjälpa sin hund och det är i sig beundransvärt! Det kan ge din hund en förbättrad livskvalitet och ge din familj en trevligare samvaro med hunden.

Träningsmetoderna som nyttjas handlar inte om snabba lösningar, målet är att "dra upp problemet med rötterna" för att ge en lösning som är långsiktigt hållbar. Vi jobbar med vetenskapliga och/eller beprövade metoder, etisk hundträning med rätt magkänsla i våra metodval. Det är viktigt för oss att både du och din hund känner er sedda, trygga och väl omhändertagna.

Hur går det till?
Vi startar med att grundligt gå igenom hundens bakgrund, hälsotillstånd, tidigare erfarenheter och aktivering mm. för att hitta var problemet började och varför det uppkom. Ni berättar för mig vad ni vill ha ut av träningen och vad som är ert mål? Ofta tar vi en liten promenad och/eller så känner jag igenom hundens kropp. Jag har som hundpsykolog absolut tystnadsplikt, och informationen förs inte vidare till tredje part.

Sen åker jag hem för att göra en analys om hunden och lägger upp en träningsplan med de delmål och mål ni har berättat för mig. När träningsplanen är färdig så bestämmer vi gemensamt ett antal träningstillfällen, ni får coaching och utvärdering vid varje tillfälle och har alltid möjlighet att kontakta mig mellan träningstillfällena.

Hur vet jag att min hund behöver utredas?
Om hunden uppvisar rädsla, aggression eller andra oönskade beteenden som skapar stress och problem i vardagen. Ingen vill gå genom livet och vara arg eller rädd! Inte heller hunden.

Finns det osämja i er lilla hundflock så kan det behövas justeringar för att få vardagen trevligare för alla inblandade.

Om din hund har haft sina problembeteenden länge eller om problemen är komplexa och kommer att ta tid att lösa, så är det en god idé att boka just en utredning. Är det ett mindre problem kan det räcka med en kortkonsultation.

 

Tar ni emot alla hundar?
Vi välkomnar alla hundar oavsett ålder, ras/er och bakgrund, som vill göra en utredning.

Vad krävs av mig som hundägare? Att lösa sin hunds rädsla, ilska, ångest eller stress kan vara krävande. Du kan behöva göra förändringar i livet för att ge processen goda förutsättningar. Du kommer behöva träna - mycket! och ge resan tid och energi. Du behöver vara motiverad, och medveten om att det inte handlar om snabba, enkla lösningar utan om en psykologisk process.

Många upplever att när de jobbat sig igenom problemet har relationen till hunden stärkts. Att de har fått en större förståelse för - och en fördjupad kärlek till vovven. Det är otroligt givande för mig som hundpsykolog att få vara med i den processen.

Gör ni hembesök?
Vi erbjuder hembesök inom Örebro stad. Vid behov kan vi ta emot i vår lokal på Pappersbruksallén, men vi erbjuder även kortkonsultationer per telefon och/eller mail.

 

Vem utför utredningen?
Jag är utbildad hundinstruktör, är hunddagisutbildad, har läst etologi och under våren 2021 även diplomerad hundpsykolog. Jag har en bred erfarenhet både av olika hundtyper och olika problembeteenden. Goda referenser finns från utbildare, arbetsgivare och klienter.

 

Utredning kan göras vid till exempel:


- Separationsångest & ensamhetsproblem
-  Aggression
- Stressproblematik
- Rädslor
- Posttraumatiskt stressyndrom
- Tvångshandlingar och stereotypier
- Vård- och kloklippningsproblem
- Oönskat skällande
- Rumsrenhetsproblem
- Oönskad jakt 

…med mera

 

Jag remitterar vid behov vidare till:

- Canineopat

- Hundfysioterapeut

- Veterinär

- Hundosteopat

Mer info

Ibland kan man behöva växla några ord innan det känns
tryggt att anlita någon.

Skriv en rad eller slå en signal
så berättar jag mer om mig och mina behandlingsmetoder.  

Therese@jrhundcenter.se

 

Recention från kunder:

"Anlitade Therese Svanbäck på JR Hundcenter då vår drygt ettåriga hanhund och jag haft alldeles för jobbiga hundmöten en längre tid. Therese som är otroligt kunnig och lyhörd hjälpte till att reda ut orsaken till hans beteende och vi fick med oss ett genomarbetat träningsprogram med flera verktyg som verkligen fungerat. Nu känner jag mig mycket tryggare på promenader och hundägandet är roligt igen. Vi kommer att fortsätta träna då vi blir motiverade av det goda resultatet. Fem stjärnor av fem

Carina"

 

 

"Jag tog kontakt med Therese då min hund efter en krock blivit rädd för att åka bil. Tillsammans satte vi upp en plan, både med träning och hjälpmedel för hunden, och med mycket stöttning och genom att flitigt följa planen har jag nu en hund som kan åka bil utan att skaka och dregla. Therese har varit till stor hjälp för oss och det är en skön känsla att numera kunna ta bilen ibland även när hundarna ska med.

 

/Åsa"